top of page
  • marjolein7

De vrije ruimte en het einde van het jaar


Het einde van het jaar 2016 komt steeds meer inzicht en dat is een goed moment om te kijken naar de vrije ruimte van de onderneming. Dit geeft namelijk de kans om aan het einde van het jaar bijvoorbeeld een bonus uit te keren welke onbelast vergoed mag worden. De belastingdienst en de staatsecretaris hebben aangegeven dat de bonussen aan werknemers soms wel in de vrije ruimte ondergebracht mogen worden. De belastingdienst stelt er een aantal voorwaarden aan waaronder dat de bonussen niet ongebruikelijk hoog mogen zijn tenzij de hoogte gebruikelijk is voor de branche, dit dient aangetoond te worden door middel van stukken/artikelen. In diverse vakliteratuur staat dat de belastingdienst op dit moment niet schijnt te toetsen of de bonus gebruikelijk is als het totaalbedrag niet groter is dan €2.400,-- mits vallend binnen de 1,2% van de loonsom.

Kerstgeschenken vallen ook onder de vrije ruimte tellen dus mee in de 1,2% van de fiscale loonsom.

Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page